Наредби за любов и секс

Предлагам ви две партньорски наредби, които основно използвам в консултантската си практика и лично за себе си:

Партньорска наредба Гара за двама с 8 карти

Партньорска наредба за изследване на нагласи за любов и секс с 4 карти.

И двете наредби са представени с примери от реалния живот.

Наредба Гара за двама

Гара за двама е популярна партньорска наредба с 8 карти.
Позиция 1: Картата се поставя в средата и показва какво обединява двамата партньори, как са се срещнали.
Позиции 2 и 3: Как партньорите преживяват връзката на
ментално ниво, какво показват към другия партньор.
Аз слагам в левите позиции (2, 4 и 6) човека, на когото се прави
наредбата, а в десните (3, 5, 7) – този, за когото се пита. Но
всеки има право да избере кого къде да сложи според собственото
си интуитивно усещане.
Позиции 4 и 5: Как партньорите преживяват връзката на
емоционално ниво, какво чувстват един към друг.
Позиции 6 и 7: Как партньорите преживяват връзката на физическо ниво, какво искат от другия в секса.
Позиция 8: Прогноза за развитие на връзката.

Наредба Гара за двама от практиката

Лора, красива дама над 50 години, все още много сексапилна, художничка, дойде на консултация с въпрос за развитието на отношенията й с Матей, 25-годишен студент в творческа специалност. Наредбата е направена 8 месеца след началото на четиригодишната им връзка и проследена до края на отношенията им.

Позиция 1: Какво ги обединява, как се срещат

1 Магьосникът

Лора отдавна е загубила интерес към секса, отегчена е в брака и работата си и преживява криза на творческото вдъхновение. Внезапно във ФБ започват да й пишат много млади мъже със сексуални предложения.

Матей е един от първите, които изпращат на Лора покана във ФБ, и единственият, който предизвиква интереса й.

Появява се ефектно с много артистична снимка на профила и изключителен вербален чар и интелигентност и започва да я ухажва виртуално. Първоначално я съблазнява с поезия, музика и интелектуални разговори, както и за езотерика, театър, литература. Тя се чувства като омагьосана и започва да го разпознава като творческия си Анимус. Силно е изкушена да изследва движението на вдъхновението в неговите творчески проекти и така да си възвърне желанието за рисуване. Той също й казва, че тя му действа творчески. Много бързо се стига до среща и секс, въпреки задръжките на Лора. Матей я въвлича в невероятни сексуални фантазии. Обича ролеви игри, както и артистична дегизировка по време на секс, които на нея също й харесват. След секс й разказва за артистичните си визии, чете й поезия или литературни текстове, което я очарова допълнително.

В сенчестия си аспект той проявява Магьосника, като мистериозно изчезва от комуникацията за определени периоди, после се появява неочаквано. Лора няма никаква представа кога Матей ще й пише или ще го види отново, той  показва  различни самоличности, понякога дори физическият му образ е някак неуловим и променящ се. За дълги периоди от време той се интересува повече от секстинг (виртуална еротична комуникация) и размяна на интимни фотографии,  отколкото от реални срещи.

Лора приема това поведение без особена драма, защото самата тя не търси интензитет на физическата връзка, нито пък обвързване и предпочита комуникацията да остане в сферата на фантазното и магията с надежда да пробуди собственото си творческо вдъхновение.

Позиция 2: Как Лора преживява на ментално ниво връзката с Матей, какво показва към него.

11 Справедливост

Астрологично картата е под знака Везни и планетата Венера и самият Матей е зодия Везни. Това резонира на дълбоката изтънченост и любов към красотата на Лора. Матей е изключително красив физически, висок и атлетичен , както и с  оригинален ум. Съумява да се облича много елегантно, въпреки ограничените си финансови възможности. Високите естетически критерии на Лора са задоволени. Тя му показва най-изтънчената си и луксозна страна.

Но по-дълбинната трактовка на картата е свързана с усещането и на двамата, че връзката им е кармична и се повтаря в пореден живот. Неколкократно Лора се опитва да прекъсне комуникация с него, но това се оказва абсолютно невъзможно. Той сякаш е дълбоко кодиран в подсъзнанието й. Тя дори отива на регресия и там получава визия, че са били съпрузи в минал живот. Имали са конфликт и тя го е напуснала. Консултантът й казва, че в този живот трябва да се разреши този конфликт и двамата да изплатят кармичните си дългове един към друг. Лора решава да се  изправи честно срещу себе си и определени истини за самата нея, както и да даде и на него шанс да бъде честен към себе си и да осъзнае кармичния модел на връзката им.

Позиция 3: Как Матей преживява на ментално ниво връзката с Лора, какво показва към нея.

14 Умереност

Матей показва, че се интересува от по-възрастни жени с драстичната разлика във годините. За Лора в първия момент това е абсолютно шокиращо, но той успява да я убеди, че разликата  във възрастта им е само една цифра без значение. И двамата са ярки индивидуалности, но съумяват да намерят общ език. Споделят философско-интелектуална гледна точка към секса. Лора скоро забелязва, че при Матей има алхимично размиване на пола и тенденция към бисексуалност. Той може да получава удоволствие и като мъж, и като жена чрез нестандартни сексуални практики и съответно подтиква Лора също да играе и мъжка, и женска роля и да действа нестандартно в леглото.

Позиция 4: Как Лора преживява връзката на емоционално ниво, какво чувства към Матей.

Седмица Чаши

Лора е артистична натура с развинтено въображение. Има пристрастеност към необикновени партньори и преживявания и често трудно понася реалността в нейния битов и рутинен аспект. Матей изглежда достатъчно необикновен и тя се влюбва, дори не толкова в него като реален човек, а в измислен от нея самата еротичен образ, който проектира върху него. Тя достатъчно познава себе си и има преценка, че е обсебена от една гигантска илюзия, но това й харесва, подхранва биполярната й натура и се наслаждава дори на болката, която тя носи. Това, разбира се, я изчерпва енергийно и към края на връзката след 4 години тя е напълно изтощена емоционално.

Позиция 5: Как Матей преживява връзката на емоционално ниво, какво чувства към Лора:

Рицар Мечове

Като въздушен знак и свръхинтелигентен, Матей е доста студен емоционално, понякога дори психопатно отдръпнат. Комуникацията му с Лора е често напрегната, той влиза в интелектуални конфликти с нея, критикува визиите й за изкуството като наивни. Често реагира гневно и обвинително към нейни думи, без всъщност тя да му дава някакъв повод. Проявява агресивна енергия както по време на секс, така и в периодите след интимна близост. След периода на ухажването в началото, когато е бил мил и романтичен, той много рядко изразява нежност към Лора. Но самата тя е  силно интелектуална и с влечение към свръхинтелигентни и необичайни мъже и приема неговите реакции като част от неговата и собствената си сапиосексуална (да приемаш за секси и възбуждащо високата интелигентност на партньора) нагласа.

Позиция 6: Как Лора преживява връзката на физическо ниво, какво иска от Матей в секса

18 Луната

Лора преживява физическата си връзка с Матей по-скоро фантазно, отколкото в биологичната реалност на секса. Тя често сънува кошмари, в които участва Матей, свързани с неговата двусмислена сексуалност и объркващите сигнали, които излъчва към нея. Той има към нея сексуална фантазия, свързана с кръвосмешение – възбужда го да я нарича „мамо“  и да играят ролите на майка, която прелъстява сина си,  и син, сексуално увлечен по майка си. Той й вменява тази фантазия и  Лора я възприема като своя.  Вживява се в ролята, харесва й да го глези и да се грижи за него, той е нейното сладко момченце. Чувства се като Федра на Расин.

Позиция 7: Как Матей преживява връзката на физическо ниво, какво иска от Лора:

15 Дяволът

Матей има силна жизнена и сексуална енергия и демоничен чар, той е архетипен изкусител. Проявява агресия по време на секс и акцентира върху неговата биологично-натуралистична страна, извън романтичния идеал за любов. Експериментира със собствените си и тези на Лора сексуални граници и страхове. Непрекъснато й повтаря, че иска див, мръснишки секс. Във физическата им връзка има властови динамики, отразяващи неговия егоцентризъм и нагласа да доминира на всяка цена. Лора усеща, че той е много опасен и че тя буквално спи с Дявола, но е и изкушена от вълнуващата и разтърсваща среща със собствената си сянка и сексуални страхове и вижда в това шанс да ги опознае и приеме.

Позиция 8: Прогноза за развитието на връзката

16 Кулата

Четири години след началото на връзката Лора е силно изтощена енергийно и емоционално, но продължава да бъде обсебена от Матей. Тя е наясно, че връзката им я извежда извън поносими граници, в дълбоки и разрушителни сенчести пространства, които могат да бъдат крайно опасни, но не може да я прекъсне. Никакви практики за енергийно прекъсване не помагат, тя е затворник на обсесията си.

При последната им среща той е особено възбуден и обичайният му агресивен маниер на секс достига до границите на насилие. Сексът е толкова силов, че Лора получава  травма.

Преживяването е  шоково и я довежда до мощно прозрение и промяна на съзнанието. Начинът й на възприемане на живота, секса и творчеството се преобръща по драматичен начин. Получава спасителния шамар, който я свестява от обсесията и я връща към реалността.  Физическото страдание разрушава стария й модел на мислене и възприятие и разчиства основа за нова гледна точка и отношения. Получила е точно, каквото всъщност е искала – Високия тъмен непознат, който да я въведе в най-страшната и най-заредена творчески пустота – пропаст, в самата нея. От там тя излиза смело, с благодарност към болката, която отключва вдъхновението. Блокира комуникацията с Матей и започва да рисува с особена творческа страст и с нов, силно въздействащ стил.

Партньорска наредба с 4 карти за изследване на нагласите на двамата партньори за любов/секс/връзка

Позиция 1:  Нарича се за  човека, за когото се прави наредбата. Неговите/нейните  нагласи и очаквания за любов/секс.

Позиция 2: Тук е партньорът/партньорката и неговата/нейната позиция във връзката/партньорството. Нагласи и очаквания на партньора за любов и секс. Допълнителни фактори, свързани с въпроса.

Позиция 3: Актуално състояние на съюза/връзката.

Позиция 4: Прогноза/съвет за развитие на партньорството/връзката.

Наредба в практиката

Мария, 40 годишна омъжена дама, дойде за консултация относно сексуалните отношения със съпруга й.

 

Позиция 1. Нагласите на Мария за секс с партньора й и защо е изгубила сексуално желание.

2 Жрицата

 Мария е независима, интелигентна жена, която възприема секса като духовно общуване, а не като биологичен процес и потребност. Тя се чувства виновна, че не откликва на сексуалните желания на съпруга си, които са твърде пламенни, но собствената й сексуалност флуктуира и тя по-скоро трансмутира сексуалната си енергия в интелектуални и творчески проекти. Приема сексуалния акт, за да изследва духовността и понякога отрича секса във физическите му изражения. Тя е много привлекателна  за съпруга си, жената за която той мечтае и сънува, но която му се изплъзва.

 

Позиция 2: Съпругът на Мария и неговите нагласи и очаквания за секс във връзката им. Допълнителни фактори.

Паж Жезли

Съпругът на Мария е енергичен и много спортен тип, хиперактивен и пълен с понякога детински ентусиазъм. Той е със силна сексуална енергия, открит и готов за приключения в секса и сексуалните игри. Двамата имат дете, момченце, което е също хиперактивно и гълта много от енергията на Мария, тя е често много изтощена и от съпруга си, и от сина си и това силно потиска либидото й.

Позиция 3: Актуално състояние на връзката

Асо Мечове

Нежеланието на Мария да откликва на сексуалните желания на съпруга й води двойката до конфликт и размяна на остри думи. Необходимо е те да разговарят открито, да изяснят позициите си и да потърсят някакво разрешение.

Позиция 4: Прогноза/съвет за развитието на партньорството.

6 Мечове: Мария и съпругът й се обичат много и имат потенциал да преодолеят кризата в сексуалните си отношения, като проявят разбиране към нуждите на другия. Мария трябва да обясни на  съпруга си да бъде по-ангажиран със сина им, което ще й освободи енергия и ще я направи по-откликваща сексуално. Те често пътуват тримата за дълги периоди от време, отсядат на морски острови и това им дава възможност да прекарват време заедно, да споделят грижите за сина си и да имат  споделени приятни преживявания, които да укрепват връзката им и да ги стимулират еротично.