За книгата

Как е структурирана книгата?

Книгата предлага лични прозрения и съвременни идеи за архетипните модели на емоционално и сексуално свързване в 22-та Големи Аркани и за базисната еротична енергия на другите четири бои и Дворцовите карти.

Използвала съм изображенията от колодата на Райдър-Уейт, която има 78 карти – 22 Големи Аркани и 56 Малки Аркани, от които 40 номерирани от 1 до 10 от всяка боя и 16 Дворцови карти.

Мнозинството от колодите следват тази класическа структура. Всяка от картите е представена с астрологическо и нумерологично съответствие, архетип, потенциал и сянка, както и идеи за действие и съвет.

Важна част от разбирането на архетипите на любовта и секса в Таро е чрез връзката им с митологията, поезията, литературата и изобразителното изкуство, затова съм подбрала цитати от всички тези сфери на творческата човешка дейност, както и картини и изображения, синхронични на символната образност и послания на Таро.

Като страстна почитателка на Мелпомена, бях сполетяна и от прозрения за проявленията на архетипите и в музиката.

Някои мелодии чувах насън, други ме връхлитаха при работа или медитация с картите. Така че  предлагам и на вас музикална синхронизация към всяка от картите от Големите Аркани с парчета от класиката, оперната и модерната музика, филмова музика, както и български народни песни.

Ще намерите също наредби за любов, секс и партньорство с тълкувания от личния ми опит и от консултациите с клиенти, които са проследени в реалното им развитие.

За кого е тази книга?

Разбира се, на първо място за хората, които се интересуват от Таро, изучават го или го практикуват, колеги преподаватели и автори.

Но като писател, а не само таролог,  търся и всеки читател, който е изкушен от красотата на  образните системи и словото, юнгианската психоанализа, символиката като общоуниверсален език, синхроничността, поезията,  визуалните изкуства и музиката.

Надявам се да се наслаждавате на митологичните и поетични текстове, които предлагам към всяка карта, на класическите и модерни образци от  изобразителното изкуство и музикалните парчета, които съм усетила като синхронични на картите.

Но тази книга е също и любовен роман, както е стимулатор за еротично и творческо възприемане на реалността. Затова приветствам с добре дошли в нея всички, запленени от Ерос – от магията, парадокса, насъщността и вездесъщието на любовта и секса, дори ако не са и чували за Таро. 

Нали всички се питаме какво е Любовта?

Дали е кармичен урок, отплата или наказание, дали е призив от минал живот или вдъхновение за бъдещето?

Дали е съдба или избор?

Във всички случаи е екзистенциално земетресение, което помита познатия ни свят и отваря пространство за полет на най-съкровената ни същност към въжделението за целостта насред разтърсваща болка и величие, среща на пламъци близнаци, тотално унищожение и  архетипно съграждане на нашия еротичен, тоест творчески аз.

Книгата разказва проникновени любовни истории, разкрива архетипни психологически модели за интимността и партньорствата и носи вдъхновение да се живее еротично и страстно.

Как да използвате тази книга?

Хората, които са запознати с Таро и го използват за четене на наредби, ще могат да проверяват значенията на всяка карта като потенциал и сянка и да се възползват от идеите за действие, градивно бездействие или съветите, които предлагам. 

Наредбите в края на книгата са емблематични при редене за любов, секс и връзки.

Тези, които не са запознати с Таро,  могат да влязат в тази книга като участници в опитна лаборатория за изследване на собствените си интимни потребности и нагласи, както и на потенциала да ги реализираме във връзка с друг човек или чрез творческа трансмутация.

Просто отворете книгата на произволна страница и приемете текста, на който попаднете, за синхроничен знак. Прочетете го и опитайте да усетите как синхронизира на вашето състояние, притихнете в себе си, за да чуете какво ви подсказва.

Пуснете си в YouTube музиката, която съм подбрала към всяка карта, като обърнете внимание и на текста, или пък сами намерете мелодия или парче, които описват чувствата ви. Много често мелодията сама ще ви намира, ще се върти в главата ви, защото това е също синхроничен знак.

Очакват ви вълнуващи открития и разчитане на кодовете на любовта и секса като възможност да се превърнете в сътворяващи герои на собствената си любовна приказка.