За мен

Казвам се Антоанета Гетова. Живея в София. По образование съм филолог, работя като преподавател по български език за чужденци. Автор съм на  над 10 книги в областта на лингвистиката и езиковото обучение.

 С Таро, астрология, езотерика и приложна психология започвах да се занимавам преди 15 години след преживян травматичен опит и болест. Интересите и проучванията ми са насочени към юнгианските архетипи и символиката като универсален човешки език.

Изследвам връзките между Таро, митологията, поезията, изобразителното изкуство, киното и музиката. В последните 7 години съм активен презентатор по архетипна образност в Таро.

През 2018 г. се фокусирах върху темата за любов и секс в Таро. Детайлно проучих  взаимодействието между любовта, секса и архетипната символика в Таро, което пресича сферите на романтиката, желанието, интимността, връзките и мистериите на човешкото сърце. Идеите и озаренията ми идваха както от класическите и модерни езотерични източници, така и от лично преживян опит  и опита на хората, които консултирах по темата за любов, секс и развитие на партньорства. Особено интересна част от изследванията ми е разчитането на еротичните послания на всяка карта в контекста на новите реалности, когато отношенията между половете, самите полове и сексуалната комуникация са силно променени спрямо класическите архетипи. В ерата на Водолея сексът и еротиката са вече виртуални и на практика си комуникират два социални профила, а не толкова реални хора. Което не прави секстингът – вербално-еротичната електронна комуникация, по-малко интересна за изследване и преживяване.

 „Любов и секс в Таро“ е първата ми книга в сферата на езотериката, плод на почти 5 години изследователска и консултантска практика, както и на лично преживян опит.